top of page
  • info3039670

Terugblik: Viva Italia 2022 - Circuit Zandvoort

2e Pinksterdag – 6 juni 2022. Om klokslag 08.00 uur verzamelden we ons op de paddock van het circuit alwaar we een plaats voorgeschoteld kregen waar onze Ducati-party-tent opgesteld kon worden. Onder het genot van een flauw zonnetje tussen de wolken door installeerden we onze Ducati-prullaria inclusief tafel, stoeltjes, koffieapparaat en lekkernijen om de dag smaakvol door te brengen te midden van al het Italiaans geweld.

De eerste track time-sessie in de ochtend kon worden verreden op een droog circuit. Wat bijzonder opviel was de enorme breedte van de baan, waardoor er werkelijk een hoeveelheid aan verschillende lijnen kon worden gereden. Daarnaast de aanwezige kombochten zoals de ‘Hugenholtz’ en de ‘Arie Luyendijk’. Wat een enorme verkanting in deze bochten, je ziet het langs de baan, maar je voelt het des te meer op de baan. Een beleving op zich, ongeacht hoe groot je hellingshoek ook is in deze bochten!

Ondertussen was het gezellig geworden bij de partytent met bezoek van leden, geïnteresseerden en bezoekers welke zo maar even een bezoekje brachten. Tot aan de ANWB aan toe, als toevoeging aan Chris zijn sleutelkunsten. Je kunt ook niet al je gereedschap zelf bij je hebben natuurlijk ?!?!

Gezellig was het al, maar drukker werd het zeker toen aan het begin van de middag de regen gestaag naar beneden begon te komen. De partytent werd zo ietwat onbedoeld omgetoverd tot een oase van droogte voor mens en materiaal, versnaperingen vonden gretig aftrek en dit al omlijst door feestelijke Flamencomuziek van ‘De Règâhs’ uit de speaker. Een blik naar de motoren buiten bezorgde een welgemeende glimlach, letterlijk op een rij van links naar rechts; een MV Agusta, Moto Guzzi, Laverda, Ducati en Aprilia. Uiteraard daaromheen nog een tiental zeer fraaie Ducati modellen.

Daarover gesproken, hoogte tijd voor de tweede track time-sessie in de middag. Helaas moest deze worden verreden op een natte baan. Maar gezien de grijns van de rijders bij terugkomst in de paddock was het plezier er zeker niet minder om geweest. Hulde aan onze helden! Temeer daar de organisatie ervan uit ging dat er geen coureurs meer de baan op zouden komen deze dag en letterlijk het hek naar de baan al hadden gesloten. Dan kennen zij de Ducati Olanda Club nog niet, haha. Prachtig!

Hoewel het nogal kil weer was qua temperatuur, waren de reacties van bezoekers hartverwarmend. Leden, aspirant leden of gewoon liefhebbers welke voor de regen kwamen schuilen, voor eenieder was er letterlijk plaats in de Ducati-party-tent!

Toen bijna de gehele paddock leeg was hebben we toch maar moeten besluiten ook een einde aan het feest te maken en de grotendeels natte spullen weer in te pakken. Lijkt wel of natte spullen trouwens veel meer ruimte in nemen dan droge, maar dit terzijde. Met een gevoel van voldoening heb ik Madelon, Hana en Chris nagekeken. Auto’s volgeladen en Bart op de Panigale er achteraan. Een mooi gezicht! Zelf heb ik toen nog maar even een ‘opwarmrondje’ op de Hyperstrada gemaakt door de paddock, langs pitgebouw en bijna letterlijk de poort van het circuit gesloten.

Herko van Beek

85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


  • Facebook
  • Instagram
bottom of page